Lisse 30-01-2013,

Vannacht lag ik een beetje te woelen en te draaien in onze echtelijke bedstee, terwijl mijn mannetje al heerlijk naast mij lag te snurken. Zoals bijna iedereen in ons kikkerlandje had ik ook last van kriebelhoest, dus dat werkte ook niet echt mee om de slaap te pakken.

Om een uur of twee was ik het zat, en sprong een beetje nijdig mijn bed uit, op zoek naar iets om de slaap alsnog te kunnen pakken. Nu ik er toch uit was, kon ik net zo goed ook gelijk ff een bezoek naar het toilet brengen, kon ik een tena-lady ook achterwege laten.

Nadat ik dropjes en zuigtabletjes had gescoord, en mijn bezoek op het toilet reeds had afgesloten, kroop ik zo stil mogelijk naast mijn liefje  en deed het licht aan! Want ja, ik moest mezelf toch nog ff meer afleiden om weer in slaap te kunnen komen. Mobieltje gepakt, en uit stomme gewoonte ook nog maar een sigaretje (dat hoest wat makkelijker).

Nadat ik 5 minuten op facebook had rond gehangen en mijn sigaretje opgerookt had, besloot ik het licht maar weer uit te doen om lekker tegen Rich aan te kruipen en een nieuwe poging te wagen om mijzelf te storten in een mooi dromenland sprookje. Ik pakte nog een zuigtabletje, om mijn kriebel te onderdrukken, en begon er rustig op te sabbelen, voor 2 tellen dan. Ik vergeet namelijk al heel snel dat je op die dingen moet blijven zuigen. Binnen 2 tellen begin ik  heel wild te knagen, zodat ik er snel mee klaar ben, en veilig kan gaan slapen.
Maar ineens was het KRAKKK, en voelde ik stukjes tussen het kapotte zuigtabletje, die niet bij het zuigtabletje hoorden, maar bij 2 van mijn eigen kiezen. Ik ging gelijk overeind zitten, deed het licht weer aan, en begon de stukjes zuigtablet en de stukjes kies en vulling te sorteren.


Lekker dan, zit je daar midden in de nacht, moederziel alleen, want manlief snurkt gewoon verder terwijl er een klein drama zich in mijn mond afspeelt. Hup, maar weer mijn bed uit, om mijn mond te spoelen, om 2 redenen. De eerste reden was om echt de brokjes weg te spoelen, en de tweede was om de woorden die je als dame eigenlijk niet hoort te roepen weg te spoelen.
Ik kon nu met een schoongespoelde mond ook goed voelen wat de schade was. Welnu die is mega groot. Voor mijn gevoel dan. Volgens mij is er van de ene kies de helft weg, op een scherp randje na dan, en de andere kies heeft een krater, waar constant mijn tong naar toe lonkt en dan ook net het scherpe kantje raakt van de halve kies.
Ik ben weer terug ons liefdesmandje in gekropen, heb het licht uitgedaan, en na nog ff woelen, maar nu met mijn tong in mijn mond, ben ik toch nog lekker in slaap gevallen naast mijn schatje, die van dit alles helemaal niks heeft meegekregen.

Vanmorgen dus maar ff de tandarts gebeld, waar ik dus om 11.05 uur terecht kon, en die heeft het scherpe kantje eraf geschaafd. Ik mag 14 februari in de middag terug komen, en dan gaat ze het repareren. Tis net op tijd, 14 februari is toch een dag dat je je tong liever ergens anders voor gebruikt dan alleen maar voelen aan een halve kies en een krater in je mond!